Dans & underholdning

Dans

Til mange festlige sammenkomster og traditionelle fester vil der ofte efter middagen blive spillet op til dans. Traditionelt er herrens første dans med sin borddame, hvorefter forpligtelserne som bordherre er gennemført, og der kan danses og konverseres frit.

Til bryllup og efterfølgende bryllupsjubilæer skal parret naturligvis ofte igennem brudevalsen, men af gæsterne kan der både findes dansere og dansenægtere.

Der findes mange festlige sammenkomster hvor dansen er væsentlig. Ikke blot hvis det drejer sig om regulære baller, men også unge menneskers festlige diskoteksbesøg er bygget op omkring et dansegulv - om end de ofte kan være ganske små sådanne steder.

Bliver man inviteret til et bal, er det en selvfølgelighed at man danser - ellers må man takke nej.

Musik

Af mange årsager er den musikalske medvirken til en fest af stor betydning. Der kan være flere måder at få denne musik på, hvoraf den store forskel består i om musikken er live, maskinel (egen musiksamling eller jukebox eller en kombination af disse muligheder (diskotek).
Har man af hvilken grund det være vil, det ønske at der ingen musik skal være, bør lokalet hellere være for lille end for stort.

Mange musikere bliver bestilt flere måneder (år!) før arrangementerne skal løbe af stabelen. Derfor er det vigtigt med en god planlægning, hvis der er specielle ønsker om en musiker eller gruppe.

Når man vil kæle for detaljerne, tænker man også på musikkens placering i lokalet, og fem minutters snak med den udøvende musikant kan måske forhindre en misforstået placering i en døråbning eller andet lydmæssigt indelukke.

Levende musik under middagen, når det drejer sig om diner musik (suppe-steg-is musik) af solomusiker eller mindre gruppe, har den kvalitet at den kan afbrydes eller dæmpes når som helst selskabet kræver det (tale - sang).

Salonmusik og taffelmusik er med sit klassiske islæt bedst tjent med taler i pauserne mellem numrene.

Website © Uptime